Friday, September 23, 2011

Metro i momentum


Metro uglavnom služi za prevoz. Ali ako misliš da ćeš samo da se prevezeš (pa dobro, možda bude i to samo), nije to jedina stvar: dešava se vrlo često da dobiješ i mnogo više.

Na primer, saznaš nešto o aktuelnim dešavanjima preko postera, kao što se i informišeš o novim albumima nekih muzičara, o tome gde možeš da prodaš zlato, gde da povoljnije iznajmiš auto, šta community radi za tebe preko ovih i onih organizacija, koji su koledži samo za biznis i marketing, gde možeš da učiš engleski jezik ako hoćeš da napreduješ do krajnjeg cilja zvanog uspeh, koja je poznata ličnost zaveštala svoje organe pa možeš i ti tako, možeš da naučiš i neke nove kombinacije prideva i imenica ako te to interesuje, a ima i mnogo reklama upućenih uglavnom samo latinoamerikancima o osiguravajućim agencijama, načinima štednje, kao i obaveštenja gde se nalaze časne i sigurne zalagaonice.

Ali, nije to jedino što možeš da dobiješ.
Atmosfera i ljudi su ključna stvar.
Komuniciraju (što se dešava i na ulici) i to je jedna lepa kultura osmehivanja ili pozdravljanja pri susretanju. I u toj verbalno/ neverbalnoj komunikaciji (svi uostalom stalno šaljemo poruke telom, bilo da pričemo ili ne) nekada si svedok, a nekada aktivni učesnik, a ima mnogo neobičnih momentuma.

Ako uđeš u vagon u kom su čitači, možeš da vidiš koje su knjige aktuelne.

Ako uđeš u vagon u kom su zavisnici od iPoda možeš da vidiš koliko su im brzi prsti.

Ako uđeš u onaj u kom su umorni, pašće ti pritisak i zato je dobro da promeniš vagon. Jer nikad se ne zna. 

Možda uđeš u vagon u kom su oni koji su završili Jejl, u uvek istom naglašenom outfitu, koji govore jedan plastičan jezik, sa plastičnim izrazima lica i krajnjom hiperkorektnošću.

Možda u onaj u kom su jevrejski bankari pa da vidiš šta su prirodne lokne.

Možda uđeš tamo gde se jako osmehuju, ili se cere, i izgleda kao da drže parče lubenice ispred lica. I uglavnom, u tom vagonu uvek bude jako smešno.

Danas sam ušla u vagon u kom se nešto delilo, uostalom, pogledaj u kakav: 






0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Premium Wordpress Themes