Tuesday, October 1, 2013

Georgy Kurasov, slikar živahnih boja

Šta da kažeš o nekom koga ne poznaješ? Možda je dobar, možda je zao, ako je slikar-možda sve sam slika ili možda tera nekoga da slika za njega a on se potpisuje, možda majka slika pa želi da joj sin bude slavan pa mu onda sa osmehom dodaje urađene slike, a on spušta kakve novine i gleda je prekorno i kaže: ‘’stavi tamo kraj gomile, posle ću se potpišem.’’ 
Rođen je u Lenjingradu (današnji Sant Petersburg) u USSR (današnja Rusija). Već sa 13 godina je počeo da se bavi vajarstvom u umetničkoj školi koja je bila pri Fakultetu umetnosti. Ono što mu je, prema dostupnim izvorima, u slikarstvu smetalo bio je dosadan izbor boja. Sa 19 godina je postao student Fakulteta na odseku vajarstvo. Barem 10 godina nakon toga je počeo da slika. Početkom devedesetih njegove slike  bile su izlagane u Americi, a nakon toga više nije izlagao u drugim delovima sveta. 
Inače postoji neko nepisano pravilo da su vajari koji počnu da slikaju znatno osetljiviji i delikatniji u svojim radovima u odnosu na slikare koji nisu bili skulptori. Radove ovog apsolutno veličanstvenog dekorativnog kubiste koji je na neki način likove slavne Tamare De Lempicke (Art Deco) preveo na svoje slike možete pogledati na njegovom sajtu ili fb stranici. 

Oh, slike su mu sasvim bajne...


 




















0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Premium Wordpress Themes